fbpx

Α.1048/1.4.2024

Η ΑΑΔΕ δημοσίευσε μία νέα απόφαση την 1048/24, η οποία τροποποιεί την Α.1138/12.6.2020. Οι βασικότερες αλλαγές – βελτιώσεις σε σχέση με των Πάροχων Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης είναι οι παρακάτω και συγκεκριμένα η παράγραφος 3.

  1. Στην περίπτωση λιανικών συναλλαγών η οντότητες δύναται να κάνουν κοινή χρήση ΦΗΜ και Παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης με διακριτή χρήση αυτών ανά σειρά παραστατικού που εκδίδεται.
    • Δηλαδή μπορούμε να έχουμε Ταμειακή Μηχανή ή ΦΗΜΑΣ στο ένα Υποκατάστημα και Πάροχο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης στο άλλο Υποκατάστημα. Επίσης μπορούμε να έχουμε Ταμειακή Μηχανή και All in One Λύση που δουλεύει με Πάροχο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης.
  2. Ειδικά για τα δεδομένα τιμολογίων, οι οντότητες που χρησιμοποιούν τον τρόπο αυτό, δεν επιτρέπεται να διαβιβάζουν δεδομένα των παραστατικών αυτών με κάποιον από τους λοιπούς τρόπους της παρούσας παραγράφου, είτε για συναλλαγές με άλλες υπόχρεες οντότητες, είτε στις περιπτώσεις που αντισυμβαλλόμενος είναι το Δημόσιο, στο πλαίσιο των δημόσιων συμβάσεων. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία πλήρους ένταξης των οντοτήτων που επιλέγουν την ηλεκτρονική τιμολόγηση, δύναται να ολοκληρώνεται εντός έξι (6) μηνών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση που συνάπτεται με τον πάροχο ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων.
    • Δηλαδή εάν κάποιος θέλει να εκδώσει παραστατικά Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης στο δημόσιο θα πρέπει εντός 6 μηνών όλα τα παραστατικά Χονδρικής να εκδίδονται μέσω Παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης.
  3. Οι οντότητες δύναται να συμβάλλονται με περισσότερους του ενός Παρόχους Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Πάροχο Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης.