fbpx

Μάθετε, εξακριβώστε και αγοράστε με σιγουριά γνήσιο λογισμικό

Μάθετε πώς να διαπιστώσετε εάν το λογισμικό και το υλικό της Microsoft που χρησιμοποιείτε είναι γνήσιο.
Έχεις δουλέψει πολύ σκληρά για να βάζεις σε κίνδυνο την επιχείρηση και τους πελάτες σου!
Οι υπολογιστές σου περιέχουν πολλά ευαίσθητα δεδομένα και αυτό μπορεί να προσελκύσει τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Αν παραβιάσουν το σύστημα, οι ζημιές για την δραστηριότητα σου μπορεί να είναι ανεπανόρθωτες.
Εκτός αυτού, το παραποιημένο λογισμικό μπορεί να σε κάνει ευάλωτο, καθώς δεν θα διαθέτεις τις τελευταίες λειτουργίες ασφαλείας ή μια αξιόπιστη υποστήριξη όταν την χρειαστείς. Θέλουμε να σε βοηθήσουμε να διατηρήσεις την επιχείρηση σου ασφαλή. Να γιατί σου συνιστούμε να αγοράσεις μόνο γνήσιο λογισμικό Microsoft.

Για να είσαι βέβαιος ότι διαθέτεις τη μέγιστη ασφάλεια για τους υπολογιστές της επιχείρησης σου, ακολούθησε αυτά τα απλά βήματα:

  • Αγόρασε λογισμικό Online μόνο από αξιόπιστες πηγές
  • Αγόρασε μόνο γνήσιο λογισμικό Microsoft από εξουσιοδοτημένους και έμπιστους προμηθευτές
  • Απόφευγε τις προσφορές που φαίνονται “πολύ καλές για να είναι αληθινές”
  • Να ελέγχεις συνεχώς αν τα συστήματα σου περιέχουν παραποιημένο λογισμικό και, αν ναι, να το απ’ εγκαθιστάς αμέσως

Σήμερα μπορεί να νιώθεις ασφαλείς, αλλά αρκεί ένα μικρό malware για να πλήξει ανεπανόρθωτα την επιχείρηση σου.

– Προσφορές μεμονωμένων κλειδιών προϊόντων (PK): Ένα κλειδί προϊόντος (product key ή PK) δεν αποτελεί άδεια χρήσης, πράγμα που σημαίνει ότι η απόκτηση ενός PK για λογισμικό από μόνη της δεν παραχωρεί κανένα δικαίωμα για χρήση του προγράμματος. Το κλειδί προϊόντος απλώς επιτρέπει την ενεργοποίηση και τη χρήση του λογισμικού σε έναν πελάτη ο οποίος, όμως, έχει ήδη αποκτήσει το δικαίωμα χρήσης του λογισμικού. Ορισμένοι πάροχοι φαίνεται ότι όντως το γνωρίζουν αυτό, οπότε, στις προσφορές τους δηλώνουν – συνήθως στα «ψιλά γράμματα» – ότι πωλούν μόνο ένα κλειδί προϊόντος και έναν σύνδεσμο λήψης. Τα στοιχεία αυτά, όμως, δεν συνιστούν άδεια χρήσης της Microsoft.

– Προσφορές μεμονωμένων πιστοποιητικών γνησιότητας (COA): Τα πιστοποιητικά γνησιότητας (Certificates Οf Authenticity ή COA) δεν είναι άδειες χρήσης. Στην πραγματικότητα, το COA είναι απλώς μια ετικέτα που τοποθετείται στο σώμα του υπολογιστή και ο μοναδικός σκοπός του είναι να πιστοποιήσει τη γνησιότητα του λογισμικού που παρέχεται μαζί με αυτόν, αλλά, από μόνο του, δεν παραχωρεί το δικαίωμα χρήσης προγραμμάτων Microsoft. Κατά συνέπεια, τα COA δεν πρέπει ποτέ να αγοράζονται μόνα τους, χωρίς να συνοδεύουν το λογισμικό που πιστοποιούν, καθώς, παρ’ όλο που θα διαθέτει το COA, ο χρήστης δεν θα έχει την άδεια χρήσης.

Στην τοποθεσία «Howtotell» της Microsoft στη διεύθυνση (https://www.microsoft.com/el-gr/howtotell) παρέχονται ήδη οδηγίες και συμβουλές για το πώς να αποφύγετε να πέσετε θύματα μη γνήσιου λογισμικού.